Nyheter och Inspiration

Inspiration och tips för ett lyckat kök

2018-05-14 av Redaktionen på nybyggen.se

Vi hade förmånen och det stora nöjet att få en pratstund med Johanna och Ewa på Skapa Kök & Rum i Göteborg. Tänk att en timme kan gå så fort!

Dom tog emot oss i sina mycket inspirerande lokaler, fulla med inspirationskällor och de allra senaste trenderna på display. Ewa och Johannas brinnande passion smittar fort av sig. Deras engagemang och kunskap hjälper till vardags kunder att göra verklighet av sina inredningsdrömmar. Håll till godo – här kommer flera värdefulla tips för ett lyckat kök om du planerar att bygga ett helt nytt kök eller står inför alla valmöjligheter i samband med köp av en nyproducerad bostad!

 

Läs mer

Växthussäsongen är här!

2018-04-18 av Redaktionen på Nybyggen.se

Har du funderat på att skaffa ett växthus? När snön börjar kännas alltmer avlägsen och vårsolen värmer i trädgården, då drar växthus säsongen igång med ordentlig fart!

 

Läs mer

Skatt vid försäljning av bostad

2018-02-21 av Redaktionen på Nybyggen.se

Är du på väg att sälja din bostad för att köpa något nytt? Har du koll på hur skatten fungerar eller tycker du att det verkar krångligt? Nybyggen.se har tagit fram en guide som förhoppningsvis gör det hela lite enklare.

Läs mer

Ökad andel nyproduktioner till försäljning

2017-12-27 av Redaktionen på Nybyggen.se

Utbudet av nyproducerade bostäder till försäljning ökar kraftigt i Sverige. De kommuner som Nybyggen kartlagt visar att utbudet av nyproduktion på en del håll är större än andrahandsmarknaden av bostäder. Det är ett intressant trendbrott i Sverige och kanske är det en utveckling vi kommer att se i fler och fler kommuner framöver.

Läs mer

Skärpt amorteringskrav antaget för 2018

2017-12-02 av Nybyggen.se

På regeringens pressträff i torsdags meddelades att Finansinspektionens (FI) förslag kring skärpta amorteringskrav antas, och väntas gälla från mars 2018. Det innebär att du som köper en bostad kan tvingas amortera så mycket som 3 procent årligen. Undantaget från regeln lyder; nyproduktion.

Läs mer

Skärpta amorteringskrav att vänta

2017-11-23 av Nybyggen.se

Finansinspektionen (FI) lämnar förslag till skärpta amorteringsregler som ett led att dämpa hushållens skuldsättning. Förslaget skall gälla från 1 mars om regeringen godkänner.

Läs mer

Nya amorteringskrav sedan 1 juni 2016

2017-07-01 av Nybyggen.se

Nya amorteringskrav sedan Juni 2016 - Vad gäller?

Om du går i tankar att flytta och köpa nyproducerat bör man ha ett hum om de amorteringskrav som trädde i kraft under 2016. De nya reglerna påverkar alla som tar nya bolån efter 1 Juni 2016.

Läs mer