Botrygg bildades redan 1981, och producerar och förvaltar bostäder. Förutom bostadsrätter och hyresrätter producerar man även villor med äganderätt. Botrygg producerar ca 300 nyproduktioner i egen regi årligen, och fokusområden är tillväxtområden. Affärsiden är att hålla ned produktionskostnaderna men hålla högre kvalitet än konkurrenterna. Huvudsakliga verksamhetsorter är förutom företagets hemort Linköping, även Stockholm, Göteborg, Örebro och Norrköping.

Intresseanmälan

Intresseanmälan går direkt till mäklaren som sköter försäljningen. Vad Nybyggen.se erfarit går det inte att göra intresseanmälan till objekt som inte har haft säljstart på Botrygg.

Trygghetskoncept

Nyligen presenterade Botrygg sitt koncept kring trygghet , Botryggs trygghetspaket. Det består av tre huvuddelar och gäller all nyproduktion, och presenteras kortfattat nedan.

- Trygghet för alla - Innebär bland annat tillträdesskydd, trygg förening utan osålda lägenheter, samt en ekonomisk plan med räntegaranti, besiktning, och bostadsgaranti.

- Garanterat marknadspris - Om den bostadsrätt du köpt sjunker i pris tills dess du skall erlägga likvid garanterar Botrygg att du köper till marknadspris. Gäller prisnedgång mellan bokningsavtalet och månaden före tillträde. Om marknaden däremot är stabil och går upp gäller ditt ursprungliga pris.

- Finansieringshjälp - Via Botryggs eget finansieringsbolag Leion Finans, erbjuds du som köpare av Botryggs nyproduktioner bra villkor på de 10-15% av köpeskillingen som krävs i kontantinsats.  

Hållbarhet

Botrygg har och beskriver sitt sociala ansvarstagande på flera sätt. Förutom stöd och sponsring kring kultur och idrott i företagets hemstad Linköping gör ett stort jobb kring ungdomar och nyanlända. Botrygg erbjuder en fin väg till första jobbet på arbetsmarknaden, under 2015 fick 19 ungdomar sin första anställning i bolaget. I samarbete med arbetsförmedlingen erbjuder företaget också praktik inom bygg varvat med svenskundervisning. På så sätt är man en del av integrationsprocessen i samhället. Genom stöd och engagemang till bland annat stadsmissionen, räddningsmissionen och musikhjälpen tar man ett bredare samhällsansvar. Botrygg bygger stommar helt i betong för att undvika fukt och mögel. Generellt undviks organiska material för de känsliga delarna i bolagets konstruktioner.