Nyheter och Inspiration

Så skapar du rätt belysning för din nya bostad

2018-12-02

Med rätt belysning på rätt plats kan göra stor skillnad för ett helt rum. Lampor är så mycket mer än bara en inredningsdetalj och hur rummets totala ljussättning utformas blir avgörande för hur rummet upplevs. Olika lampor har olika funktioner. Grunden är en god allmänbelysning såsom t ex taklampor och spotlights. Den belysning som används för att skapa en mysig och ombonad känsla kallas ofta för stämningsbelysning och kan bestå av exempelvis en mindre lampa på ett bord eller i ett fönster. Funktionsbelysning eller funktionell belysning är praktisk ljussättning som ger ett bra och skarpt ljus där det behövs, exempelvis ovanför badrumsspegeln eller arbetsbänken i köket. Nybyggen.se har här sammanställt en snabb översikt för att skapa några bra och handfasta tips när du ska inreda din nya bostad.

Läs mer

Så skapar man ett mer brandsäkert hem

2018-11-24

Snart är det advent och jultider med julmys och mycket levande ljus i våra hem! Med tanke på detta och även med sommarens otaliga skogsbränder färskt i minnet blir brandsäkerheten i våra hem extra viktig. Vi funderat en hel del kring hur lätt en brand kan uppstå och kring vad man kan göra för att förebygga en brand. Nybyggen-redaktionen publicerar här en sammanfattning av hur du kan förebygga brand i hemmet och skapa ett mer brandsäkert hem.

Läs mer

Badrumsspecial - Inspiration och trendspaning

2018-11-03

Vi har fått en ny pratstund med inredarna Ewa och Johanna på SKAPA Kök & Rum som även medverkade till vår köksspecial i våras. Har du inte redan tagit del av den så finns den här under Nyheter & Inspiration. Denna gång är istället inredning av badrum på agendan och här följer en trendspaning på temat badrum och förhoppningsvis även en hel del inspiration och nyttiga tips till dig som bygger hus, eller skall planera badrum i en nyproduktion.

Läs mer

Nya Hovås - En ny stadsdel i sydvästra Göteborg

2018-10-26

Ibland byggs det något speciellt, något som blir något utöver det vanliga. Nya Hovås tycker vi definitivt är värt att lyfta fram som ett av Västsveriges mest spännande bostadsprojekt. Här samverkar flera byggherrar och resultatet blir en ny stadsdel med närhet till salta bad och storstad. Läget är som alltid det viktigaste för många, och den lantliga idyllen vid havet kunde knappast vara mycket bättre när den nya stadsdelen växer fram.

Läs mer

Checklista - Några enkla tips för en smidig flytt

2018-10-21

Har du hittat ditt drömboende? Börjar det närmar sig inflyttning? Spännande tider väntar! Här kommer några tips för en smidig flytt från oss på nybyggen.se i form av en enkel checklista. Och kom ihåg, vänta inte för länge med att ordna med det som behövs göras, se till att börja i tid!

Läs mer