Nyheter och Inspiration

Skräddarsydda solskyddslösningar för nyproduktioner

2019-01-13

Som bostadsköpare av en nyproduktion är det mycket man behöver ta ställning till. Solskydd är kanske inte det första man tänker på men definitivt något som är mycket uppskattat när det är på plats. Idag har många nyproduktioner också stora fönsterpartier vilket kan kräva en del skräddarsydda lösningar. Nybyggen bokade ett möte med en specialist på området för att ta reda på mer om hur man kan tänka för att det ska bli så bra som möjligt. Vi fick många goda råd av Jessica på Thoréns som ni hittar här i vår senaste intervju!

Läs mer

Ny standard för lamputtag 2019

2019-01-06

Den första april 2019 införs en ny standard för uttag för taklampor och stickproppar. Rent utseendemässigt är de nya uttagen både mer stilrena och mer diskreta. Den nya standarden kommer dock som en nyhet för många och vi på nybyggen.se har därför tagit oss en titt på vad den egentligen innebär vilket kan vara av särskilt intresse för dig som bygger nytt hus eller nyligen köpt en nyproducerad bostadsrätt.

Läs mer

Läge att binda räntan?

2018-12-31

Hur ska man egentligen tänka kring fast och/eller rörlig ränta? Historiskt sett så kan vi konstatera att det helt klart lönat sig att ha rörlig ränta men just nu duggar det tätt mellan rekommendationerna att det kan vara dags att binda räntan. Men det finns också saker som talar för att fortsätta med rörlig ränta och i nuläget är det svårt att få ett definitivt svar på frågan om det är dags att binda eller inte. Här kommer några enkla förklaringar till vad som egentligen avgör ränteläget och vi på Nybyggen-redaktionen har också försökt beskriva vilka signaler man bör ha lite koll på.

Läs mer

Nya inredningstrender vi kommer se under 2019

2018-12-22

Snart väntar ett nytt spännande år och då väntar också alltid nya inredningstrender. Nybyggen-redaktionen har därför gjort en översiktlig trendspaning kring vilka nyheter vi kanske kommer vilja plocka in i våra hem under 2019. Några trender som vi kommer se mycket av nästa år är t ex att 90-talet gör comeback och att färgen gul är hetare än någonsin. Här kommer en dos inspiration - håll till godo!

Läs mer

Ordning och reda med rätt förvaring

2018-12-08

I många nyproducerade bostäder är ofta förvaringsutrymmet något begränsat och då gäller det att planera smart. Det finns många flexibla förvaringssystem att välja mellan på marknaden idag och man hittar dem i olika prisklasser. Oavsett vilket system du väljer så finns det några bra saker att tänka på när man utformar sin förvaringslösning. Vi på Nybyggen-redaktionen har här tagit fram en smidig steg-för-steg guide för dig som står inför att sätta igång det roliga arbetet med att skapa drömförvaringen och få en fantastisk ordning och reda!

Läs mer