6 fördelar med att köpa nyproduktion

2019-01-20

Det finns många fördelar med att välja en nyproducerad bostad. Det första man tänker på är oftast känslan av att ingen tidigare bott där och att man själv får göra sina val redan från början kring hur bostaden ska inredas. Men en nyproducerad bostad innebär så mycket fler fördelar än så. Här har vi listat de främsta fördelarna med att köpa nytt!

 

1. Du slipper budgivning

Budgivningar där priset drar iväg långt från utropspriset har de flesta bostadsspekulanter varit med om och det kan vara både stressande och frustrerande. Det är lätt att bli fartblind på grund av att det oftast går mycket fort och det är inte ovanligt att man bjuder över den gränsen man i förväg satt upp. Vid köp av nyproduktion är det istället fasta priser som gäller och det blir betydligt lättare när man som köpare redan från början vet vad totalkostnaden blir och därför i lugn och ro kan göra en kalkyl och planera sin ekonomi.

 

2. Trygghet i form av garantier

En nyproducerad bostad omfattas av flera garantier som gäller under ett antal år vilket innebär en stor trygghet för dig som köpare. Vid köp av en bostad på andrahandsmarknaden så gäller att objektet köps i befintligt skick och det utgår i de flesta fall inga garantier alls. Vid köp av en nyproducerad bostad innebär det en trygghet för köparen att den slutbesiktigas innan man flyttar in. Då görs en noggrann besiktning av kvaliteten och att tillvalen överensstämmer med det man i förväg beställt.

 

3. Bekvämt och väldigt lite underhåll i många år framöver

Att köpa nyproducerat innebär att du slipper tänka på omfattande och kostsamma renoveringar i många år framöver. Standarden på både den fasta inredningen och på vitvaror är hög redan från början och du slipper tänka på underhåll och renoveringsarbeten och kan därför njuta av ett kvalitativt och enkelt boende i många år.

 

4. Du får det precis som du vill ha det

Du köper en bostad som är mycket mer personlig där du själv får utforma den och oftast påverka inredning och tillval till mycket stor del. Hur ska köket se ut? Vill du ha plats för en vinkyl? Vill du ha helkaklat badrum och vilken badrumsinredning vill du ha? Var vill du ha spotlights i taket och hur vill du placera dina eluttag? Vilka färgsättningar och tapeter önskar du? Detta är bara några av valen du oftast kan göra, så möjligheterna att forma din bostad precis som du verkligen vill ha den är mycket goda.

 

5. Ett energieffektivt och hållbart boende

En nyproducerad bostad är ofta byggd för att skapa energieffektiva miljöer och hållbarhet är något som står mycket högt upp på de flesta byggherrarnas agendor. En gammal bostad kan många gånger vara ett sämre val för miljön då energiförbrukningen som krävs oftast är mycket högre. I många nya bostadsprojekt som utformas idag tar man allt oftare höjd för nytänkande inom hållbarhet. För en ny bostadsrättsförening kan det röra sig om allt ifrån gemensamma odlingsplatser och solcellsanläggningar till bilpooler och laddstolpar för elbilar. När det kommer till nyproducerade hus är många hustillverkares krav på energieffektiva och miljövänliga material höga. Sammantaget sett kan du spara både pengar och göra bättre val för miljön.

 

6. Du kan planera flytten i lugn och ro

Vid köp av en nyproducerad bostad så dröjer det oftast ett par år tills dess att du kan flytta in och detta innebär en hel del fördelar. Du kan under denna tid i lugn och ro planera för din flytt till din nya bostad och du har gott om tid på dig att sälja ditt nuvarande boende. Du har goda möjligheter att strukturerat gå igenom allt i ditt befintliga boende och avgöra vad du vill ta med dig till ditt nya hem och vad du istället ska göra dig av med innan. Du har tid att fundera över vad du vill köpa nytt när det kommer till inredning och vilken stil du vill skapa i ditt nya hem.