Dags att inreda utomhus

2018-06-17

Sommaren är här och snart är det midsommar! Är det kanske första sommaren i nya huset, eller bostadsrätten? Många ser fram emot att flytta ut, så också vi på nybyggen.se Har du inte redan gjort klart uteplatsen inför midsommarfirandet och skönt sommarhäng, är det väl snart dags att inreda. Vi ser fram emot många härliga fikastunder och middagar utomhus. Nybyggen.se har sammanställt några tips på hur du enkelt skapar en mysig känsla och hur du kan använda en begränsad yta på bästa sätt.

Här får du våra 7 bästa tips för uteplatsen, hoppas det kan inspirera!

  1. Rottingmöbler är fortsatt populärt. Tänk på att rotting är känsligt för fukt men det finns en uppsjö av fina konstrotting-material på marknaden. Och gillar du inte rotting finns många andra fina material som tål regn/fukt! 
  2. Klädda madrasser på platsbyggda bänkar kan spara mycket yta och dessutom vara ett prisvärt alternativ till utemöbler. Tänk på att skapa rum för förvaring under sittytan.
  3. Har du insyn som du vill minska? Då är växter perfekt! Att odla en klängväxt i en större kruka och låta denna klättra längs med en spalje skyddar snabbt mot insyn. Och vill du inte ha en traditionell spalje fungerar det alldeles utmärkt med exempelvis ett armeringsgaller för en mer avskalad känsla.
  4. Funderar du på att skapa ett inglasat uterum? Perfekt, du kommer du kunna övervintra känsligare växter såsom t ex många medelhavsväxter såsom olivträd, citronträd, fikonträd etc.
  5. Glöm inte belysningen! Utomhusbelysning skapar genast stämning. Idag finns ett stort utbud av både hängande belysning, armaturer som monteras på mark/vägg samt belysning som enkelt kan flyttas omkring på en uteplats!
  6. Är du odlingsintresserad? Skaffa ett mindre växthus/vitrin anpassad för begränsade ytor och driv upp dina egna örter och kryddor!
  7. Tricket är att blanda olika möbler och stilar med växter och belysning för att skapa en mysig och ombonad känsla. Plädar och filtar gör stor skillnad för mysfaktorn.